Taste of Vietnam in Thailand

I Thailand er en af ​​yndlingsretterne fra Vietnam blevet en velkendt og meget populær ret her i landet. Det er grillede forårsruller, som thailænderne kalder "nam nueng", hvilket lyder som vietnamesisk udtale.  

Fra den berømte vietnamesiske ret i Thailand...  

Namnueng er faktisk "nem lụi"-retten i Hue. Fordi det thailandske folk ikke kan sige ordet "nem lụi", så blev navnet ændret til "nem nướng" og udtalt "namnueng" i thailandsk udtale.  

Namnueng er lavet ved at kombinere mange forskellige ingredienser, herunder svinekød, friske grøntsager og mange andre ingredienser, som alle altid skal være friske. Derudover er dipsovsen i denne ret også med til at skabe mere attraktivitet for spisende gæster.  

Måske er det derfor, "namnueng" har gjort thailandske spisende gæster velkommen og "fascineret". For at passe til thailandske spisendes smag er retten dog blevet justeret i tilberedningen af ​​dipsauce, så hvis vietnamesere kommer for at nyde det, vil der være en vis forskel.  

Namnueng er blevet en berømt gademad i Thailand, elsket af næsten de fleste thailændere.  

Retten bliver også taget godt imod som en uundværlig del af thailændernes ferier, Tet eller vigtige fester. Især medlemmer af den thailandske kongefamilie elsker også namnueng.  

 

Hvordan er Hues stil at nyde grillede forårsruller?  

Enhver, der nogensinde har haft muligheden for at nyde "navnueng" af Hue, vil helt sikkert stadig blive forbløffet over smagen af ​​denne "nostalgiske" ret, når nogen nævner det. Huếs Namnueng er søde og lækre, når de grilles, er der en lækker aroma af kød blandet med løg, hvidløg og andre krydderier, som ikke kan forveksles.  

Namnueng serveres ofte med salat, rå grøntsager, grønne bananer, syrlig stjernefrugt, rullet med rispapir og fint ris vermicelli, dyppet med speciel sauce. Så du har en lækker ret, du kan også spise den med ris eller ris vermicelli.  

 

Hvordan laver man grillede forårsruller fra Hue?  

Forberedelsesmaterialer:  

- 500 gr hakket svinekød (kød med både kød og fedt)  

- 2 lilla løg  

- 6 fed hvidløg  

- 2 spidskål (hvid del)  

- 1 spsk sukker  

- 2 spsk fiskesauce  

- 1 tsk peber  

- 30 gr tapiokamel  

- Rå grøntsager, agurk, grøn banan, riskage, rispapirrulle, stjernefrugt, salat  

- Bouillon: 300 ml sojasovs, 150 gr hakket svinekød, 150 gr svinelever, 40 ml frisk mælk, 1 spsk tapiokastivelse, en halv skål jordnødder, ¼ kop hvid sesam, sukker, chilipulver.  

 

Hues stilinstruktion:  

Trin 1: Du skræller rødløget og hvidløget og vasker derefter hvidløgsroden, putter det hele i morteren og støder det. Dernæst tilsætter du hakket kød med peber, sukker, fiskesauce og lidt tapiokamel i en morter med løg og hvidløg og blander godt, så kødet fyldes med krydderier.  

Trin 2: Efter at have blandet kødet med krydderier og marinerede ingredienser, brug en støder til at banke kødet i cirka 5-7 minutter.  

Trin 3: Du forbereder bambusspyd (kan købes i butikken eller laves af dig selv), du kan også bruge spidse bambusspisepinde. Påfør derefter lidt madolie i håndfladen for at forhindre, at kødet klæber til dine hænder. Derefter vikler du kødet rundt om bambusspydene, så kort som du vil!  

Trin 4: Grillet kød: Med forårsruller fra Hue er du grill på kul det lækreste. Men har du ikke kul, kan du bage det i ovnen ved 180 grader celsius i cirka 15-20 minutter, nogle gange smører du lidt madolie på for at kødet ikke tørrer ud. Du kan også bage på en slip-let pande ved at komme olie på panden og derefter sætte kødspydene i panden. Du bager forårsrullerne, indtil du kan se, at siden af ​​forårsrullerne er gyldne, for derefter at grille den anden side tilbage, indtil forårsrullerne er gyldne på begge sider.  

Trin 5: Lav bouillonen:  

– Sesam og peanuts ristes til de er gyldne og stødes derefter med en morter.  

- Hæld tapiokamelet i en skål, bland med ca. 2 spsk vand, rør godt rundt for at opløse tapiokaen.  

– Vask svinelever, skær i mundrette stykker og kom det derefter i en skål, hæld frisk mælk over leveren, læg i blød i cirka 30 minutter, hæld derefter i en kurv til afdrypning, hak fint med en kniv.  

– Opvarm 2 spsk madolie i en gryde, tilsæt derefter hakket hvidløg og sauter, indtil det dufter, hæld derefter hakket svinekød i og steg, tilsæt lever og rør godt. Kom derefter sojasovsen og chilipulveret i gryden, bring til lav varme, tilsæt ca. 3 tsk sukker, bring det i kog og smag til.  

- Kog til kødet er mørt, tilsæt så en skål tapiokavand, kog og rør til bouillonen er en smule tyk, sluk så for varmen, tilsæt sesam og peanuts og bland det godt sammen.  

Sæt det hele på bordet og nyd.  

Efterlad en kommentar

Your title