Rice Paper
Rispapir

Hvad er vietnamesisk rispapir? 

Hvis du nogensinde har kendt til den vietnamesiske forårsrulle med en sprød indpakning eller en farverig sommerrulle, der går viralt på Instagram i et stykke tid, har du måske bemærket de gennemsigtige, runde og tynde papirstykker. Vietnamesiske rispapirindpakninger er betegnelsen for dem. 

Rismel, vand og salt er de tre hovedkomponenter, der bruges til at fremstille vietnamesisk rispapir. For at gøre det tyndere og lettere at blødgøre og rulle, bruges tapiokastivelse hyppigt i moderne tid. Derefter blev dejen kogt i tynde cirkler oven på stof, der var lagt over en kedel med kogende vand. Risplader blev fremstillet, og de blev tørret på vævede måtter. 

Hvor kan man købe vietnamesisk rispapir?  

Afhængigt af hvor du bor, kan du være heldig og finde rispapirindpakninger, der sælges i din lokale orientalske købmand. At købe online hos Asian Food Supply er også en glimrende mulighed, da vi er stolte af at være en af ​​de bedste fødevarehandlere i Danmark, der tager sig af hvert produkt, vi sælger, fra materiale til hele processen.  

Tip til at købe rispapir! 

Du vil måske undgå indpakninger, der er lavet med 100% tapioka, da de er super tynde og sværere at pakke ind. I stedet skal du kigge efter indpakninger lavet med ris eller en blanding af ris og tapioka, denne kombination gjorde rispapiret stærkt og sejt nok til at rulle uden at gå i stykker. 

Formlen kan spille en afgørende rolle for indpakningens tekstur. Du skal ikke blive overrasket, hvis der findes en række forskellige rispapir, fra sommerrulle til forårsrulle, netskind eller brunt rispapir. 

Størrelsen og formen på rispapir er også vigtig, hvis du er på et indgangsniveau til rispapir. Den ideelle rispapirstørrelse er 22 cm, hvilket vil give dig plads nok til at tilføje fyld og sikre, at intet går tabt under foldningsprocessen. Jeg vil gerne anbefale firkantede risplader til formen, fordi de er nemmere for dig at folde og rulle; men hvis du er dygtig og fortrolig med rispapir, burde cirkelformen ikke være et problem. 

Hvordan opbevarer man rispapir? 

Du kan holde rispapir rundt i en meget lang periode, fordi det er et tørret produkt. Når pakken er blevet åbnet, læg den i en plastikpose, der kan forsegles, og opbevar den derefter i spisekammeret eller skabet. 

Trin for trin for at lave de bedste rispapirruller! 

  1. Våd rispapir ved kun at dyppe det i en skål med vand én gang. Da lagen er helt nedsænket i vand, tages den ud med det samme.
  2. Bare rolig, hvis rispapiret stadig er hårdt, når du tager det ud og lægger det på tallerkenen, vil det til sidst blive blødt i den tid, du arrangerer fyldet. 
  3. Placer fyldet ordentligt i midten af ​​den nederste tredjedel af omslaget, prøv ikke at putte for meget i, helst fra 3-5 ingredienser. 
  4. Før den nederste kant op og over fyldet. Fold venstre og højre side. 
  5. Brug fingrene til at holde fyldet i midten, rul forsigtigt og fast til enden af ​​rispapir. En af indpakningerne kan rives i stykker, når du håndterer den eller ruller den. Bare rolig, hvis rispapiret begynder at knække lidt; blot overlapper de to beskadigede kanter og fortsætter som normalt. 

Udforsk flere rispapirretter 

To velkendte rispapirbaserede retter er henholdsvis Goi Cuon og Cha Gio eller vietnamesiske sommerruller og stegte forårsruller . Mens Goi cuon - Summer Rolls er kendt for sit farverige, iøjnefaldende look samt deres friske smag og sundhedsmæssige fordele, bliver Cha Gio - Vietnamese Friend Spring Rolls berømt for deres komplekse tekstur, sprøde yderside, men alligevel velsmagende og bløde indeni. 

Du kan også finde andre Rice Papers-retter, når du vandrer rundt i byen og kigger forbi hos en gademadsleverandør. Banh Trang Tron (eller blandet rispapir) er en slags snack, der har en række forskellige toppings, en blanding af strimlet rispapir, vietnamesisk salt, kumquat, vagtelæg og jerky. Hvis du vil have noget mere velkendt til vestlig stil, er der en fusion kaldet vietnamesisk pizza – Banh Trang Nuong, grillet rispapir toppet med smør, spidskål, æg og pølse. 

I nyere tid er rispapir, på grund af dets seje tekstur, også brugt som erstatning for ingredienser til Tteokbokki, en traditionel koreansk krydret riskage. Ud over nogle traditionelle retter, med et lille twist, kan rispapir laves og bruges i mange måltider. Følg Asian Food Supply for flere interesserede opskrifter relateret til vietnamesisk rispapir. 

 

1 kommentar

Nur Izzah

Nur Izzah

May I know, what is the type of cloth you use to steam it ?

Efterlad en kommentar

Your title