vietnamesisk klar
Dumpling opskrift
ingredienser
- Rejer 150 gr
- Svinekød 150 gr
- Tapiokastivelse 400 gr
- Grønt løg 2 grene
- Chilipulver 1 spsk
- Madolie 10 spsk
- Fiskesauce 2 spsk
Instruktion:
- Rens kød og rejer for at fjerne fiskelugt, skær kødet i små stykker til fyld
- Tag rejer, marineret kød med 1 tsk salt, 3 tsk sukker, 1/2 tsk MSG, 1 tsk krydderier og 1/2 tsk peber, bland godt for at få smagsmagen til at trække og mariner dem i 20 minutter
- Svits rejer og kød til det er kogt
- Kom 400 g tapiokastivelse i en skål, lav et hul i midten og kog ca. 150 ml vand. Vent til vandet koger, hæld det langsomt i det konkave hul, del det i hver hældning, ca. 100 ml kogende vand hver gang. Brug derefter forsigtigt en ske til hurtigt at blande dejen, og ælt derefter dejen med hænderne. Hvis dejen stadig er tør under ælteprocessen, tilsæt mere vand. Gør det samme indtil dejen bliver en glat, ikke-klæbende masse.
- Efter at dejen er færdig med at ælte, for at lave skorpen, tag et lille stykke dej på størrelse med en kugle eller lidt større, rund den og flad den. Kom derefter forsigtigt fyldet inklusiv kød og rejer i og brug derefter hænderne til at klemme kagens kanter tæt sammen, så den ikke brister ved kogning af kagen.
- Kog kagen med 500 ml vand og 1 spsk madolie til kogning, indtil kagen er klar, tag en skål med vand ud for at trække i 2 minutter og læg den derefter på en tallerken.
- Bedre, når det bruges sammen med dipsauce.
1 kommentar
Tan Nguyen
Very helpful!