Røde bønner Mochi
Ingredienser:
- Til hudindpakning:
- Glutinholdigt mel: 110g
- Rismel: 20 g
- Sukker: 45 g
- 1 tsk madolie
- 1/2 kop vand
- Til fyld af røde bønner:
- 150 g røde bønner
- 20 g sukker
- 20 g kokosmælk
- Vanille ekstrakt
Instruktion:
- Bland godt klistret mel, rismel, sukker, vand og madolie i en stor skål.
- Dæk skålen med plastik madfolie og lad den derefter stå i mikrobølgeovnen i 1 minut. Tag den ud til kontinuerlig blanding, inden den sættes i mikroovn i yderligere 1 minut.
- Brug en spatel til at blande den kogte dej, før den flades ud på bordet (strøet med majsstivelse for at forhindre klæbrighed). Del dejen i 8 lige store dele og form den til en cirkel.
- Vask den røde bønne med vand og lad den blive blød aftenen før.
- Kog røde bønner med kokosmælk og tilsæt vand, indtil det dækker overfladen af bønnen. Kog over svag varme, og rør det jævnt.
- Da bønnerne er bløde, kværn dem sammen med vanilje, sukker og en knivspids salt.
- Bland den røde bønnepasta godt og form den derefter til mellemstore kugler, så fyldet bliver til.