vietnamesisk
Sommerruller
Ingredienser:
- 18 kogte mellemstore rejer (21/25 tal)
- 3 pakker ris vermicelli
- 1 stor gulerod, skrællet og skåret i tynde stave
- 1 til 2 agurker, skåret i stave
- 1/2 kop løst pakkede mynteblade
- 12 stykker salat
- 22 cm runde eller firkantede rispapirark
- Varmt vand til at rulle forårsruller
Instruktion:
- Dyp et stykke rispapir i det lunkne vand for at fugte overfladen. Det bør ikke tage mere end et par sekunder at fuldføre.
- Spred rispapiret ud på din arbejdsflade. Læg et stykke salat ved siden af rispapirets underkant. Læg en lille knivspids af hver af følgende ingredienser over midten af salatbladet: risnudler, gulerødder, agurk. Tilføj 3 rejestykker og arranger under den øverste kant af rispapiret.
- Tag fat i den nederste kant af rispapiret og salaten og begynd at rulle forårsrullen sammen. Fold i venstre og højre side. Rul forårsrullen færdig helt til slutningen.
- Server forårsrullerne med dipsaucen.